Jump to content

Kedves Felhasználók!

 

Egy új kinézet lett beállítva, hogy ezzel is jobbá tegyük a napjainkat. Természetesen lehetnek vele gondok, azt legyetek szívesek jelezzétek.

Ez az üzenet bezárható, illetve a kinézet változtatható igény szerint az oldal alján található menü segítségével.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

vjeti

Váradi Roma Café - Espresso

Ajánlott bejegyzések

vjeti

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this code.

 

Megjelenés dátuma: 2008
Stílus: Pop
Formátum: MP3
Bitráta: 320 kbps
Frekvencia: 44,1 kHz

Leírás:
Váradi Gyuszi, Váradi Robi, Berki Arthur és Botos Tibor hosszú utat járt be, mire első, közös albumuk megjelent (Járok-kelek a világban). A bemutatkozó korong platinalemez lett, melynél nagyobb elismerés már csak a közönség szeretete és érdeklődése. A debütáló lemezt követő évben a média is felfigyelt a családi zenekarra. Sorra léptek fel a legnagyobb tévéműsorokban (Fábry-show, Névshowr, Szuperbuli, különböző road-show-k), interjúkat adtak újságoknak, rádióknak, a Fonogram magyar zenei díj world music kategóriájában a legjobb lemezért járó jelölését ismegkapták.

Másfél évvel az első lemez megjelenését követte a második, melynek a Szeress még címet adták. A stílus maradt a jazz-pop-roma-swing egyedi keveréke, mely a két Váradi testvér jellegzetes hangjával fűszerezve igazi csemege a zenei piacon.

A történetük röviden

A Váradi testvérpáros már nagyon korán megtanulta, hogy leginkább egymásra számíthatnak. Még gyerekként kerültek állami gondozásba, ahol néhány évet töltöttek, amíg a családi viszonyaik nem rendeződtek. Persze már itt sem élhettek zene nélkül. Gyuszi volt a citera zenekar vezetője és Robi is sokat énekelt különböző ünnepségeken.

Amikor nekivágtak a világnak és elindultak Kanadába zenélni, még nem gondolták, hogy sem pénz, sem a siker nem tudja majd feledtetni velük a kínzó honvágyat. Unokatestvérük, Arthur ezalatt komolyzenei tanulmányaival volt elfoglalva, próbák és zongoraversenyek töltötték ki mindennapjait. Miután befejezte tanulmányait, a világ több országában is koncertezett. Épp Japánba hívták koncertturnéra, amikor úgy döntött, inkább hazaköltözik Magyarországra.

Botos Tibit biztosan nem kell bemutatnunk azoknak, akik a hazai jazzéletet nyomon követik, hiszen a szakma egyik legjobb gitárosa, több neves jazz formációnak volt tagja. A zenekar alakítás ötlete Arthur és Gyuszi fejében fogalmazódott meg először. Arthur, miután hazaérkezett Magyarországra felkereste unokatestvéreit, és saját örömökre kezdtek el közösen zenélni. Egyre több ötletük volt, hogy mit és hogyan szeretnének játszani, és kialakítottak a crossover zenei stíluson belül egy egyedi hangzásvilágot, amelyet Magyarországon, de talán a világon sem csinál más rajtuk kívül. Összekeverték a zenei stílusokat, a popzenét, a latin dallamvilágot, a híres magyar cigányzenét, a jazzt és a klasszikus zenét, amiből létrejött a Váradi Café sajátos stílusa, amely új színfolt a hazai zenei életben.

A zenekar nagy sikerrel lépett fel az ország minden pontján, de ekkor még remélni sem merték, hogy saját lemezük lesz. Ez a keverék olyan jól sikerült, hogy amikor egy szabadtéri fellépésen a BMG zenei főszerkesztője meghallotta a zenekart, a koncert után azonnal a színpad mögé ment, és megkérte a zenekar énekesét, hogy lemezszerződés ügyében keresse meg őt az irodájában.

Miközben a stúdiómunkák megkezdődtek, Arthur összefutott egy régi ismerősével, Botos Tibivel. A zenekar rövid egyeztetés után úgy határozott, felkérik Tibit, gitározzon a lemezükön, mint vendég zenész. A közös stúdiómunka és a jó hangulatban töltött kreatív munka Gyuszi, Arthur, Robi és Tibi kapcsolatát barátsággá fűzte, és végül úgy határoztak, a zenekar négytagúra bővül. Második lemezük, melynek címe: Szeress még 2004 év elején került a boltokba. Ez utóbbi lemezük is platinalemezes lett azóta,és kibővült az együttes a Váradi testvérek fiaival.... Ifj Váradi Róberttel és Ifj.Váradi Gyulával. Az első lemezük pedig azóta dupla platinalemezes lett.....

Dallista:
01 - Mért nem csináljuk ezt gyakrabban_
02 - Boldog vagyok én
03 - Amikor nem vagy velem
04 - Mert neked, ha más kell
05 - Azért, mert nem vagy enyém
06 - El foglak feledni
07 - Ez a zene
08 - Belvárosi kávéház (Portofino)
09 - Maradj még Mix
10 - Vallomás (No Me Conoces)
11 - Rózsa, rózsa
12 - Miért lett vége
13 - Feledni oly nehéz
14 - El Ciego
15 - Ha megszólal

Link:

Please login or register to see this code.

 

Hozzászólás megosztása


Link a hozzászóláshoz
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Figyelem!

Az oldal használatával elfogadod az általunk hozott szabályokat.